HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Kakukkos óra

2011.10.05. 18:23 Artesan

Ugye mindenki emlékszik arra a barna, műanyag kakukkos órára a ’70-es évekből? Édesapám órás, nála a műhelyben rossz, már javíthatatlan példányok hányódnak. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy miképpen is lehetne megmenteni legalább a számlapjaikat, tokjaikat. Adódott is kedvező alkalom: barátaim építkeznek. Úgy gondolom jól fognak mutatni a gyerekszobákban.

Mivel most írok az órákról, és megmutatom nektek a mai munkám eredményét, már nem lesz meglepetés. Így megragadom az alkalmat, hogy itt és most, virtuálisan átadjam ezt a kis apróságot. Anna, Marci és Andris fogadjátok sok szeretettel!

Elkészítése is egyszerű: szedjük szét, távolítsuk el a szerkezeteket, alkatrészeket. Tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk. Műanyag festésére alkalmas spray formátumú festékkel fújjuk le kívül, belül. Érdemes a számlap oldalával kezdeni, majd a hátlapot, száradás után az elejét fessük le.

Ha megszárad, az eredeti szerkezet helyére szereljünk elemmel működő óraszerkezetet (ezt órásoknál be lehet szerezni). Mivel az eredeti szerkezettel együtt a kakukkot is eltávolítottuk ezért kézzel varrtam kis, színes madárkákat, amelyeket a tető szélére ragasztópisztollyal rögzítettem.

Szólj hozzá!

Címkék: felújítás gyerekeknek legyünk bátrak környezetbarát otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr423280663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása