HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Öko karácsony – Girlandok

2010.11.16. 18:42 Artesan

Bemutatok néhány nagyszerű terméket külföldi kollégáimtól, amelyeket akár otthon saját kezűleg is elkészíthettek. A kellékekért nem kell hobbiboltba menni! Pénztárcakímélő ötletek háztartásban termelődött szemétből. Készítésük remek közös programot szolgáltathatnak az egész családnak az adventi időszakra és segíthetnek ráhangolódni az ünnepekre!

Konfetti girlandok papírból – használt csomagolópapírból, kartonból, akár színes, magazinok keményebb fedőlapjából, üdítős papírdobozból, vagy régebbi képeslapokból is elkészíthető. Ragaszthatjuk is vékonyabb zsinórra, de meggyorsítja a munkát, ha varrógéppel varrjuk össze a képen látható módon, vastagabb, esetleg kárpitos cérnával. Ötlet: még személyesebb lehet a dolog, ha egy –egy konfettit keményebb papírra fénymásolt vagy nyomtatott családi fotóból készítünk.

Akár meg is vásárolhatjuk az Etsy – n, Kristina Marietól.

A gyerekeket is bevonhatjuk a munkába, felrajzolhatják műanyagpohár, pénzérme egyéb kerek tárgy segítségével a konfettiket a papírra. Mozgalmas a látvány, ha minél változatosabb átmérőjű korongokat rajzolnak. Nagyobbak kivághatják, amíg mi felnőttek összevarrjuk a girlandot.

Nem muszáj ragaszkodni a kör alakhoz. Ezzel a módszerrel, más karácsonyi szimbólummal is készíthetünk füzért. Vághatunk fenyő, szívecske, házikó alakúakat is. Akár úgy is meg lehet oldani, ahogy azt a Studio Basic tervezője tette, még 2008-ban. Ő a saját tervezésű tapétáját használta. Tehát vastagabb maradék tapétából is dolgozhatunk.

Ezüstösen csillogó díszeket készíthetünk újságpapír, alufólia, vagy tetrapak dobozok belső oldalának kombinációjával. Ugyan azt a technikát használjuk, mint a papírvirágok készítésénél. Szükséges anyagok, vékonyabb drót (virágkötözéshez használt), ragasztó, napilapok, alufólia, tetrapak dobozok. Fontos, hogy napilapokat használjunk, ezek anyaga elég vékony, puha és rugalmas ahhoz, hogy úgy sodorjuk, mint a krepp papírt.

Ezeket a dekorációk David Stark munkái.

Hosszadalmasabb folyamat a levelek készítése. Egyenként kell őket kivágni és drótra ragasztani. Ebbe a munkába is bevonhatjuk a gyerekeket, Sablon segítségével felrajzolhatják a leveleket, nagyobbak kivághatják és ragaszthatják a drótra. A levél egyik oldala legyen tetrapakból, a másik újságpapírból. A két réteg közzé kerül a drót. Javaslom, hogy előre szabjuk le a drótokat és a leveleket, majd azután állítsuk össze. Végül jöhet a szár elkészítése, amihez egy 1,5 – 2 m-es drót darabot vágjunk le, majd kezdjük betekerni az előre leszabott újságpapír csíkokkal. Tetszés szerinti sűrűséggel tekerés közben illesszük be a leveleket. Hagyományos papírvirág készítésének leírását megtaláljátok a következő oldalon:

http://mek.oszk.hu/02700/02711/html/01.htm

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr42453110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szeretném számotokra továbbadni a Kreatív blogger díjat!
Nagyszerű ötletekről lehet olvasni, nagyon jó a sok kép, inspirálóak!

A díjjal kapcsolatosan az infok itt olvashatóak:

t-rend.blog.hu/2010/11/21/kreativ_blogger_dij_nagyon_jo_erzes
@m.anikó: Köszönjük! Tényleg nagyon jó érzés!
süti beállítások módosítása