HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

A sokoldalú befőttesüveg

2011.10.03. 11:48 Artesan

Ha maradtak olyan befőttesüvegeink, amelyekbe nem jutottak a nyár ízeiből ne szabaduljunk meg tőlük! Használjuk fel a konyhában cukor, liszt magvak, fűszerek, édességek tárolására. Igazi vidéki, nagymama konyhája hangulatot érhetünk el, ha nem a zárt konyhaszekrényben rejtegetjük az alapanyagokkal megtöltött üvegeket. A pulton, vagy a nyitott polcokon tartsuk, hogy mindig kéznél legyenek. Érdemes odafigyelni a szép kupakokra is! A kupakokat festhetjük, matricázhatjuk, dekupázsoljuk!

Tárolóként hasznát vehetjük műhelyünkben, dolgozóasztalunkon és a gyerekek szobájában is. A gyerekeknek szánt üvegek kupakjaira ragasszunk Kinder tojás figurákat, vagy egyéb kacatokat.

Tárolónak, vázának, mécses tartónak szánt darabokat a hagyományos üvegfestő és dekupázs technikákon kívül dekorálhatjuk textilből varrott huzatokkal, vagy akár körbe is köthetjük, horgolhatjuk őket. Csuhéból, gyékényből nálunk is hagyományos módszerekkel rusztikusabb burkolatot készíthetünk.

 

Használhatjuk vázaként, nagyobbakba telepíthetünk élő növényeket is.

2-3 dl –es üvegek házibulikban, gyerekzsúrokon helyettesíthetik a poharakat. Kerti partikon a rovarok miatt használjuk a fedőket is! Családi és bulis fotók egyéb emléktárgyak is jól mutatnak bennük.

Kupakokba fúrt lyukba helyezzünk szappanadagolót így hasznát vehetjük a fürdőben, mosogatószerrel megtöltve a konyhában is.

Régóta használjuk már mécses és gyertyatartóként, miért ne használhatnák lámpaburaként, vagy lámpatestként is!

Kisebbekből a nagy klasszikust,a hógömb utánzatát is elkészíthetjük!

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerekeknek legyünk bátrak környezetbarát otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr1003274001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása