HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Szemétnek látszó anyagból 1.

2011.03.11. 10:29 Artesan

Hullámkarton doboz darabjai, használt ajándékcsomagoló papír, maradék tapéta, néhány színes prospektus, régi képkeret. A legtöbben kidobnák. Pedig még dekorációs célokra is használhatóak, csak némi türelemre és néhány szabad órára van szükségünk.

Biztos, hogy itt a tavasz. Hamarosan megjelennek a kertekben, parkokban, erdőn és mezőn a pillangók. Miért ne költözhetnének be a lakásba is! Jó minőségű, színes, vastagabb szóróanyagokból, magazinok fedeléből szabjuk ki a lehető legélethűbb formájú lepkéket. Felragaszthatjuk a falra, megpihenhetnek a képkeretek szélein, drótra erősítve, a szobanövények földjébe szúrva, rátelepedhetnek a szobanövényekre is.

Én, ezekből, a szemétnek látszó anyagokból, tegnap családi faliújságot készítettem az új étkezőbe. Valószínűleg nem a falra kerül majd, hanem csak lazán az asztalra állítom, és a falnak támasztom. A hullámkarton alkalmas arra, hogy térképtűvel, rajzszöggel rátűzdeljük a fontos kis cetliket, üzeneteket.

Jó tanácsok:

-         Ha nincs otthon felesleges képkeretünk, bátran keressük fel a környékbeli képkeretezőket. Kérjünk tőlük használt kereteket, mert gyakran náluk maradnak, egy –egy átkeretezés után a régi, használt keretek, amelyeket gyakran kidobnak, vagy a kályhákba kerülnek.

-          A képkeretet fel is újíthatjuk, de meg is tarthatjuk ütött kopott állapotában.

-      Használjunk környezetbarát tapéta ragasztót, vagy vízbázisú faragasztót, ami még tartósabbá teheti alkotásunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: legyünk bátrak környezet barát otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr932730274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása