HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Legyünk bátrak! – Alternatív ülőalkalmatosságok

2010.12.14. 18:41 Artesan

Van úgy, hogy az ember azt érzi nincs elég pakolófelülete, vagy ilyenkor ünnepek alatt, elég ülőhelye a vendégek számára. Kisbútorból sosem elég. Szerencsére vannak olyan megoldások, amelyek a legújabb és a hagyományos irányzatokkal is jól kombinálhatóak, és amelyekért nem kell rögtön bútorboltba menni. Kis erőfeszítéssel, családunk férfitagjainak bevonásával, saját kezűleg is megoldhatjuk ezt a problémát.

Kertes házban lakók és fafűtéssel rendelkezők előnyben! Skandináv és az organikus eredetű lakberendezési tárgyakat kedvelő stílusok újra beengedték a lakásba a farönköt. Egy kissé nehézkesnek tűnhet, de univerzálisan felhasználható darab. Lehet kisasztal, virágállvány, vagy ülőke. Kárpitozhatjuk (Cumulus Project), kezelhetjük a felületeit (festés, viaszolás, lakkozás), vagy hagyhatjuk természetes formájában. A lényeg, hogy ha ülőkeként is szeretnénk használni, akkor minimum 40 cm átmérőjű és 45 cm magas darabokat válasszunk. Így használhatjuk pótszékként, mivel mindennap emelgetni egy ekkora farönköt, eléggé fárasztó. Használaton kívül állítsuk a kanapé, vagy a fotelek mellé kiváló lerakó asztalka válik belőle, de éjjeli szekrény helyet, az ágy mellett is hasznosítható. Fontos még, hogy az ülőfelületet szálkamentésítsük (csiszolás, gyalulás stb.) és nem árt a kéregtől megszabadítani, mert a fa e részében mindenféle rovarok szeretnek megtelepedni.

Ha kertünkben, vagy a tüzelő között akad egy csokorra való vastagabb ág, ami legalább 45 cm hosszú, akkor ezt is felhasználhatjuk erre a célra. Ehhez már mindenképpen kérjünk segítséget barkácsolni szerető férfiismerőseinktől, ugyanis ezeket több ponton, jól egymáshoz kell csavarozni. Optimális ülőfelület átmérője 40 cm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El sem hinnénk, hogy milyen strapabíró anyag a papír. Az előbbihez hasonló módszerrel magazinokból is lehet kisbútort készíteni, ahogy azt David Stovell tette. Igazából az anyagköltség elhanyagolható, csak az időnket kell rászánni.

Végül legyünk bátrak és vegyük elő a nagyi, örökzöld, öreg hokedlijét. Vannak olyan példányok, amelyek felnyitható ülőfelülete alatt még tároló helyet is találhatunk. Át is festhetjük a lakásunkhoz illő színekre, vagy dekorálhatjuk díszítő festéssel, mint ahogy azt az Erdő Alkotóműhely kézművesei tették.  Vagy Ingrid Jansenhez hasonlóan, mesebeli darabokat mi is összeeszkábálhatunk hulladék faanyagból. Univerzális darabok ezek is, lehetnek ülőhelyek, lerakó asztalok, éjjeli szekrények stb.…

Szólj hozzá!

Címkék: bútor legyünk bátrak

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr382515925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása