HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Környezetbarát otthon

2010.11.15. 08:52 Artesan

2. trükk: Ne vásároljunk feleslegesen!

Előzzük meg a hulladékkeletkezést! Környezettudatosan, a tényleges szükségleteinkre hallgatva fogyasszunk és termeljünk!

A legtöbb szemetet a vásárolt termékek csomagolóanyaga adja. Igyekezzünk csomagolóanyag mentesen vásárolni! Járjunk boltba vászontáskákkal, sokkal esztétikusabb!

Öltöztet és strapabíró len - pamut kevertszálas alapanyagú táskák, a svéd, Cmap Cirrus - tól. Termékeik, már itthon is kaphatóak www.artesan.hu internetes áruházban.


 

 

 


 

 

 

Használhatunk 100% organikus pamutvászon táskát is, kapható a Vagonwear oldalán. Öltöztet és környezetbarár, praktikus táska és világ minden táján kapható Envirosax, itthon a Kartonjáték.hu oldalán találod meg.

Természetesen nem tudjuk elkerülni a csomagolóanyagokat. Tegyük meg amit tudunk: ne a kommunális hulladékok közzé tegyük, hanem a szelektív tárolókba. Szerencsére az újrahasznosítható csomagolóanyagok gyakorisága növekszik. Újrahasznosítható műanyagok: PET, LDPE, HDPE, PP. Ezeket a rövidítéseket többnyire megtaláljuk a csomagolásokon is. A csomagolási kartonok majdnem 100%-g újrahasznosíthatók. A papírból, fémből és műanyagból készült kombinált italos dobozokat és fém italos, konzerves dobozokat, alufóliákat, fehér és színes üvegeket szintén fel tudják dolgozni. A legkörnyezetkímélőbb dolog, ha betétdíjas üveges termékeket vásárolunk.

 

 

 

 

 

Re – üveg: Nagypál Dorottya munkái

A PS jelű polisztirol és PVC, amelyek a legszennyezőbb műanyagok, újrahasznosításával nem igen foglalkozik a piac. Ezek a lerakókba, vagy égetőkbe kerülnek. Kerüljük a polisztirolból készült, húsok és zöldség-, gyümölcsfélék csomagolására használt tálcák vásárlását! Vásároljunk zöldségesnél, piacokon, csomagolásmentesen!

A mexikói NEL Stúdió polisztirol bútorai.

Vigyük hulladék udvarokba a használt étolajat, zsiradékokat, elromlott háztartási gépeket. Legnagyobb részük újra felhasználható!

Megunt ruhaneműinket, ajándékozzuk el ismerősöknek, segélyszervezeteknek. Ha már használhatatlan adjuk le a hulladékudvarokba. Ipari rongyot készítenek belőlük. Vagy keresünk lakókörnyezetünkben szőni tudó lányokat, asszonyokat - szülővárosomban hagyomány még ma is, hogy az elhasznált ruhákat csíkokra szabdaljuk és rongyszőnyegeket szövetünk belőlük.


Retxtil: az újrahasznosítás közösségi élmény - Rettextil Alapítvány

Arra kérjük vásárlónkat, hogy áruházunkban vásárolt termékek csomagolását szelektív hulladékgyűjtőkben helyezzék el!

Az ügyes kezűek, némi kreativitással, otthon újra használhatják szemétnek tűnő anyagokat is. Későbbiekben még több, saját és mások szellemes megoldásait fogom megosztani olvasóinkkal!

Pillepalack újrahasználása: Nicolas Le Moigne egy egyszerű kiöntőt tervezett, amely üvegre, vagy pillepalackra is szerelhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr122449471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása