HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Konyharuha

2010.11.08. 16:18 Artesan

Nem mindegy, hogy milyen a konyharuha. Ugyanolyan fontos kiegészítője konyhánknak, akárcsak a törülköző a fürdőszobánknak. Érdemes konyhánk stílusához megfelelőt választani. Azoknak akik sok időt töltenek a konyhában örömet okozhat egy - egy szép vagy vidám, esetleg gondolatot ébresztő darab. Akár más funkciót is  adhatunk kedvenc darabjainknak. Figyeljünk oda, hogy tisztítható, akár fehéríthető, természetes alapanyagú legyen. A 100% - os természetes anyagúak hatékonyabban veszik fel a vizet, mint a kevertszálasak.

Ízelítő Marimekko 2010 - es konyhai kollekciójából.

New House Textiles - hez hasonlóan sok gyártó egyszerű, stilizált nyomott mintákkal díszíti termékeit. Egyértelműen a '70 - '80 - as éveket idézik. Tehát, akinek olyan gondos és ösztönösen előrelátó édesanyja van mint nekem. Az nézzen szét a stafírungjában és bátran vegye elő az 1980-as években a Kistext által gyártott konyharuhákat.

Szerintem, ha egyik - másik mintát újra elővenné a Kistext, nem csak a nosztalgiát kedvelőknek szereznének örömet.

Nosztalgikus hangulatot fokozván, íme egy szép példa, a ThreeBySea - től, amikor a  konyharuha naptárrá avanzsál. Miután lejárt a naptár, betöltheti konyharuha mivoltát.  Ellentétben a papírnaptárral ez nem kerül 2012 - ben a szemétbe. Persze ez sem mai találmány. Sokan emlékezhetnek a valaha volt állami cégek promóciós ajándékaira. Eszünkbe juthatnak nagyanyáink konyháját díszítő házi áldások is.

 

 

 

 

 

 

 

Csak azért, nehogy elfelejtsük feladatainkat - Indobay Inc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy remek ötlet Karen Hamingway által szerkesztett Varróiskola című könyvből. Drága csomagolók helyett használjunk konyharuhát csomagolásként. Költség hatékony és nem növeljük a szeméthegyeket. Olcsó és praktikus megoldás lehet, az egységes kép elérése érdekében, ha új, olcsó konyharuhákból készítjük el a többi textil kiegészítőket pl.: székpárnák, függönyök kisebb ablakokra, edényfogókat, tányéralátéteket stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr802433835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása