HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Környezetbarát otthon

2010.10.26. 12:23 Artesan

1. trükk : Szelektív hulladékgyűjtés

Elcsépeltnek hangzik, de még mindig kevesen élnek vele. Lakásunkhoz közel, 5 percnyi távolságban 4 db szelektív gyűjtő sziget van. Mégis amikor hetente 1-2 alkalommal leviszem a kommunális hulladékot (pedig majdnem minden nap főzök és a műhelyem is egyelőre a lakásban van), megdöbbenek, hogy a ház kukái pillepalackokkal, újság és egyéb papírhulladékkal, csupa újrahasznosítható anyaggal vannak megtöltve. Ráadásul még sokszor szét is vannak válogatva. Érthetetlen! Emberek, a lustaság előbb vagy utóbb fájni fog!

www.pbteen.com

Nem lehet kifogás az időnk és energiánk hiánya. Ugyan azzal a mozdulattal, amivel egy tárolóba dobjuk a szemetet, szét is válogathatjuk már otthon a szemetünket. Sok cég és tervező foglalkozik háztartási szelektív gyűjtő edényekkel. Igaz, ezek legtöbbször, helytakarékosság miatt kicsik, ezért sűrűbben kell üríteni őket.

http://dornob.com

 

Kukamustra:

Forraiker Kft. rozsdamentes szemetese – www.forraiker.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guisset Constance és Cid Grégory formatervezők által megalkotott pedállal működő, három, külön rekeszből álló Tri3 névre keresztelt szemetes. - www.constanceguisset.com

 

Forego papírból és műanyagból készült gyűjtőit kifejezetten az irodákban keletkező hulladékoknak szánták -www.forego.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Megfigyeléseim szerint, a legtöbb szelektívgyűjtő pont olyan útvonalak mellett vannak elhelyezve, hogy akár boltba, postára, buszhoz menet is útba esnek. Az időhiány nem lehet akadály, ott megyünk el előttük, naponta akár többször is. Tényleg csak a napi rutinba kell beépíteni, hogy a szemetünk hasznosítható része a megfelelő helyre kerüljön.

Tárolásra és szállításra is alkalmas - www.argep.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi sem egyszerűbb: akár ehhez hasonló rekeszes szennyes tartót is használhatunk szemetünk szétválogatására, tárolására, csak át kell címkézni. - www.kika.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A válogatott szemét értékes nyersanyag. A hasznosítók különféle eljárásokkal eltávolítják a szennyeződéseket, kiszedik a rosszul gyűjtött anyagokat, és a tiszta műanyagot, papírt, fémet, üveget előkészítik feldolgozásra. A kommunális szolgáltatók honlapján, tájékoztatóiban megtalálhatók, hogy milyen jelzésű műanyagokat, papírt, üveget lehet a szelektív gyűjtő konténerekben elhelyezni. Erről mindenképpen tájékozódjunk, mert feldolgozótól függ, hogy mit lehet és hova kell elhelyezni!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr392400079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E tekintetben mégis csak nagyon keletiek vagyunk. Majmoljuk szinte mindenben a nyugati országokat, Amerikát,de ebben, a környezettudatosság a szelektív szemétgyűjtés kérdésben gyerekesen gondatlanok vagyunk.

A szétválogatásra én is rekeszes textil szennyes tartót használok (papír, üveg, műanyag),de azt hittem eddig ez az én találmányom erre a célra. :-)
süti beállítások módosítása