HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Környezetbarát otthon

2010.10.26. 11:08 Artesan

Falun nőttem fel. Annak ellenére, hogy nagyapám jómódú volt, háza táján soha semmi nem került a szeméttelepre, mégsem volt rumli az udvaron, szemét a ház körül. Mindent felhasználtak, felújították, új funkciót találtak a tárgyaknak, vagy éppen alapanyagként szolgáltak házkörüli munkákhoz, javításokhoz.

River Cottage - Egy példaértékű hely!

A szerves hulladék visszakerült a földbe. A háztartásokban a maihoz képest minimális vegyszert használtak. Manapság, állítólag évente személyenként 450 kg szemetet termelünk. Mindezért kétszer fizetünk: először amikor megvásároljuk, majd kidobás után a szemétszállításért.

Szelektív szemétgyűjtés River Cottage módra

Ezt a hulladékmennyiséget és életmódunk okozta környezeti terhelést egyre nehezebb kezelni, pedig sok kis apró trükk van, amelyeket ha beépítünk a napi rutinunkba, nagyságrendekkel csökkenthetjük mindezt. Környezetbarát otthon sorozatunkban olyan ötleteket mutatunk be, amelyek nem igényelnek óriási anyagi ráfordítást, csak odafigyelésre, időnkre és energiánkra van szükség megvalósításukhoz.

 

Ehhez a bejegyzéshez illusztrációnak azért válogattam Jenny Ibrahim, angol fotós, River Cottage – ról készült munkáiból, mert ettől a helytől kevés jobb példa akad arra, hogy lássuk mire képes a józan, paraszti ész!

Ajánlom mindenkinek: www.rivercottage.net; www.jennyibrahim.co.uk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr282399915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása