HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Környezetbarát karácsony – Karácsonyfadísz 2.

2011.11.19. 20:45 Artesan

Hóesés. Nem tudom leírni, hogy mit érzek, amikor némán esik a hó. Érezni véltem az illatát már Márton napkor. Ma ismét az volt az érzésem, hogy bármelyik pillanatban eshet. Szeretném, ha fehér karácsonyunk lenne! Kedves, szép és főleg tiszta lenne!

No, de csapjunk bele! Szorít az idő, ha „szuperzöld” karácsonyt szeretnék, mert az újrafelhasználás és újrahasznosítás gyűjtögetéssel kezdődik!

Hópelyheket PET palackok, virág alakú aljából készítjük. Mielőtt kidobnátok a szelektívbe, vágjátok le az alját. Ha nem megy, kérjétek meg családotok férfi tagjait! Ügyes, erős kéz, egy éles kés, vagy sniccer és szemmérték kell hozzá. Nem kell izgulni, ha elrontjuk, biztos kerül másik palack! A 10. után biztos szép lesz! A lényeg, hogy ne úgy vágjuk, mintha fűrészelnénk! Tartsuk függőlegesen a palackot, a virágalakú aljával felfelé. Szúrjuk bele a kést és húzzuk körbe, követve a virágformát. Ezután szúrjuk át az egyik szirmot a szélén, középen. Ide hajtsunk be egy apró drótkarikát (leírás), ebbe fűzzük majd a szalagot, zsinórt, amivel felakaszthatjuk, de csak festés után! (Mert még véletlenül összekenjük.)

Ezután következik a dekorálás. Sokféle festéket lehet használni: hobby, vagy modell festékek, akril, üvegfestő kontúr, paint marker. Én bútorfestésből kimaradt vizes oldószeres, zománcfestéket használtam. (Mivel szobában dolgozunk fontos, hogy ne szerves oldószeres legyen a festék!) A gyerekeknek is adjunk feladatot! Egy nagy fára sok dísz kell, az sok munka! Biztos élvezni fogják a pingálást!

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony gyerekeknek hellókarácsony termékeink környezetbarát otthon környezetbarát karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr493396854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása