HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Régiből újat

2011.02.07. 23:56 Artesan

Nem túl rendhagyó, ellenben érdekesnek ígérkezik tervezett új rovatunk. Régi bútorokat, használati tárgyakat újítunk fel és mutatunk majd be a blogon. Nemcsak felújítást takar a folyamat hanem többet is annál mert bemutatjuk, hogy milyen egészen új tartalmat vagy funkciót kaphat egy-egy tárgy. Lesznek hajmeresztőnek tűnő darabok is:) ezt garantálhatjuk!

Kezdjük a sorozatot egy konszolídáltabb megoldással, egy egészen hagyományos ülőgarnitúrának szeretnénk új külsőt adni. Ölünkbe hullott ez a darab a családi háttér jóvoltából. Nagyon kedves emberhez kötődik így szeretnénk mi is megbecsülni. 

Készült egy kisebb montázs, ahol a bútort jelenlegi állapotában csak kis képen bátorkodtunk bemutatni.

Bár terveink szerint a következő felújítások többsége sk is kivitelezhető lesz, a bútoraink áthúzását azonban minden szempontból javasolt szakemberre bízni. A bátrabbak/rutinosabbak megpróbálhatják a saját készítésű esetleg varrott huzatokat is de a hosszan tartó és megbízható használat záloga ezúttal szinte biztosan a mestermunka. Ne gondoljuk azonban, hogy a megfelelő szakember és textil kiválasztásával kisebb feladatra vállalkotunk mint maga a behúzás vagy áthúzás. Ha nincs megbízható kárpitosunk mindenképpen jól tájékozódjunk ezügyben. Számtalan weboldal és forrás rendelkezésünkre áll ehhez de kétségkívül a fővárosi projektek könnyebben kivitelezhetőnek tűnnek. Nem úgy az ellenérrtéke. Közel egy hetes nyomozás után, árajánlatok hadával felszerelkezve az árak 1:4 arányban vannak egymáshoz képest, ami valahol több mint meglepő.

Ha megvan a kiválasztott szerencsés szaki, márcsak a dolog igazi értelmére koncentrálhatunk azaz a textilre és huzatra magára. Ezúttal a nem elégszünk meg közepes és konszolidált megoldásokkal jelmondatból kiindulva nagyon "ütősre" tervezzük a végeredményt. 3 féle teljesen eltérő de valahol összecsengő huzatra esett a választás, ami reméljük, hogy új életet lehel a csaknem 50 éves bútordarabokba.

Reméljük,hogy többek vállalkoznak hasonlóra, szívesen olvasunk erről. A mi garnitúránk végeredményéről pedig hamarosan képeket is mutatunk.

Szólj hozzá!

Címkék: felújítás bútor bútor felújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr762645793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása