HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Öko karácsony – Csomagolás

2010.12.13. 19:08 Artesan

Lassan mindenki beszerzi az ajándékait és következik a dilemma, hogy miképpen is tehetjük személyesebbé a csomagolásokat. Sokan a jól bevált módszerekhez ragaszkodnak, csomagolópapír, papír dísztasak stb. Pedig léteznek olyan megoldások, amelyek az ajándékok kibontása után nem kerülnek szemétbe, így nem érezzük kidobott pénznek a csomagolásra szánt összegeket, ami sok esetben nem kevés. Olyan megoldásokat szeretnék bemutatni, amelyekből kiderül, hogy a csomagolás is lehet ajándék.

Ezt a remek ötletet korábban már bemutattam, Karen Hamingway által szerkesztett Varróiskola című könyvben találtam. Tehát a felnőtt rokonoknak, barátoknak szánt ajándékokat nyugodtan csomagoljuk új konyharuhákba. Ugyanúgy kezeljük, mintha papírral dolgoznánk. Nem feltétlenül szükséges a legjobb és legmárkásabb konyharuhákat használni. Nagy lakberendezési üzletekben vehetünk hétköznapi kockás, vagy csíkos, több darabos csomagokat. Áruk nagyjából ugyan annyi, mint egy –egy csomag díszpapírnak. Színben hozzájuk illő szalaggal átkötve, vagy a képen látható módon, rafiával és termésekkel díszítve a leghétköznapibb darab is ünnepi csomagolássá alakul. Használhatunk karácsonyi textilszalvétákat, nagyobb ajándékokat nyugodtan csomagolhatjuk akár olcsóbb karácsonyi terítőkbe is.

Kreatív hobbiboltokban is lehet kapni egyszerű molinóvászon szatyrot. Sok esetben olcsóbb, mint az ugyanekkora díszes, papír rokona. Saját kezűleg, számtalan módon tehetjük ünnepi csomagolássá ezt az egyszerű darabot. Egyszerűen kössünk a fülére egy hatalmas selyem vagy organza szalagot, apró karácsonyfadíszekkel. Hímezhetünk rá, flitterekkel, gyöngyökkel is kombinálhatjuk a hímzést. Decoupage technikával igazi karácsonyi mintákat varázsolhatnak rá, még azok is, akik úgy gondolják nincs kézügyességük. Biztos vagyok benne, hogy aki kapja, nem fogja kidobni alkotásunkat, bevásárlószatyorként újrahasználhatja. Aki szeret varrni maga is elkészítheti az alap szatyrot, akár az alkalomhoz illő mintás maradék anyagokból is. (A képekre kattintav megtaláljátok a termékek lelőhelyét.)

 

Envirosax szatyorba így is lehet csomagolni.

Már sok helyen lehet kapni organza, len - vagy pamutvászon zsákokat. Általában ezek a termékek ár - érték aránya is jobb, mint a papírcsomagolásoké. Ezeket, a zsákocskákat is újrahasználhatja a megajándékozott, kisebb – nagyobb dolgok tárolására, gyerekek kincses zsákjaként.

 Minden háztartásban, irodában kerül egy – egy papírdoboz a kukákba. Bátran mentsük meg ezeket! Kívül, belül kasírozzuk be díszcsomagolóval, régi naptárakkal, poszterekkel. A leszabott papírokat vizes bázisú lakk (Supralux – Akvastep) segítségével ragasszuk a dobozra, majd a végén kenjük le vele az egészet kívül, belül. Így rendkívül tartós, vízálló dobozt tudunk készíteni. A kisebbeket akár ékszertartóként, varródobozként, a nagyobbakat egyéb dolgok tárolójaként is újrahasználhatjuk ajándékozás után.

 

Nem csak csomagolás, játék is! Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani egy nagyon tehetséges fiatalember, Joel ötleteit, aki gyakorló apukaként és tervezőként házkörül található anyagokból nagyon kreatív játékokat és használati eszközöket készít. Szerencsére blogjában ötleteit közzé is teszi. Szerintem valamennyi szülő hasznára válhat, ha rendszeresen figyelemmel követi Joel és gyermekei mindennapjait. Remek, gyermekekkel közös, barkácsolós tippjei vannak!

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony környezetbarát otthon környezetbarát karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr572513772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása