HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

„Itt a farsang, áll a bál…”

2012.01.27. 12:49 Artesan

Idén, eddig nem volt igazi telünk és úgy tűnhet, hogy nincs szükségünk ősi télűző szertartásokra, de a hagyomány az hagyomány és biztonság kedvéért tegyük meg azt, amit kell. Íme, néhány olcsó és egyszerű dekorációs tipp, amelyeket nem csak farsangi bulikon használhatunk. Bátran alkalmazhatjuk szülinapokon, nyáron, kerti partinkon is. (Ezeket a példányok egy házavató buli kellékei lesznek majd, ezért nézzétek el, hogy nem szereltem fel őket rendesen!)


lampionok4.jpg
Hozzávalók:

  • színes vagy fekete - fehér újságok, magazinok, prospektusok, gyerekek betelt, régi füzetei, kották, bármilyen   kapoccsal fűzött kiadvány;
  • kör alakú tárgyak
  • toll, ceruza
  • nagyon éles olló
  • tűzőgép, nagyon sok kapocs
  • maradék fonalak, hímző cérnák
  • zsákvarró tű
  • varrógép, hozzá cérna


Lampion

lampion.JPG
Középen hajtsuk ki a magazint (ha nagyon éles az ollónk és erős a kezünk, akkor nem kell kihajtani). Válasszuk ki a konyhából a kiadvány méretét lehető legjobban kihasználó tányért, tálcát. Helyezzük az újságra, úgy hogy az edényünk tengelye fedje a gerincét, rajzoljuk körbe, vágjuk ki és jöhet a kapcsozás. Fogjunk össze 2 szomszédos lapot és tűzzük össze középen, kb. 1 -1,5 cm –re a lapszélektől a gerinc felé. Tegyünk így minden lappal. Majd a lappárok egyik tagját tűzzük össze a szomszédos lappár következő tagjával kb. 5 -10 cm –re a középső kapocstól. Haladjunk körbe, majd a lampionunk déli sarka felé is tegyük meg ugyanezt. Már majdnem kész!


lampionok13.jpg


Készítsünk bojtot!


lampionbolyt.JPG
Vegyünk egy kartonlapot, noteszt stb., amelynek egyik oldala kb. akkora, amilyen hosszú bojtot szeretnénk. Tekerjünk rá hímző cérnát, fonalat ízlés szerint. Az egyik végén vágjuk át az így kapott motringot. Nagy tűbe fűzzünk azonos színű cérnát, szúrjuk át a lampionunk egyik végénél valamennyi lapot, húzzuk a cérnát közepéig. Kössünk egy csomót, válasszuk ketté a cérna 2 végét, a csomóig helyezzük be a motringunkat, majd ismét kössünk csomót. Ezután egy hosszabb, szín azonos fonallal/cérnával szorosan tekerjük körbe a bojtunkat, így kialakul a fele. Majd vágjuk a végét egyenesre. A lampionunk tetejébe fűzzünk cérnát tű segítségével, kössünk rá egy csomót és készen van az akasztó. Természetesen több lampiont is egymáshoz varrhatunk.

lampionok18.jpg

Mi történik a maradékkal?

konfettigirland.JPG
A maradék újságpapírból vágjunk köröket és varrógéppel varjuk egymáshoz. Nagyon egyszerű és szapora. Így születik a konfetti girland.

lampiongirland.JPG
Több lapot összefogva egyforma méretű köröket is vághatunk, amelyekből 3-4 db –ot, középen egyszerre átvarrva fűzhetünk egymáshoz. Majd hajtogassuk meg a lapocskákat, így az apró lampionokból álló füzérét kapunk.

 

lampionok15.jpg

Érdemes megbecsülni munkánk gyümölcsét! Nem éri meg szemétből újabb szemetet gyártani! Az így elkészült dekorációs elemeket gondosan csomagoljuk el és használjuk újra! A lampionokból csak egy középső kapcsot kell eltávolítani és máris ketté lehet hajtani, a girlandokat tekerjük fel egy kartonlapra. Így praktikusan lehet őket tárolni a következő, reményeink szerint már a kertben rendezett partiig.

lampionok12.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: farsang dekoráció környezetbarát otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr763898991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása