HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Így készíts te is trendi textiljátékot!

2012.01.11. 20:41 Artesan

1. lépés – Az inspiráció

Mi történik, ha az egyszerű rongybabát és a kispárnát ötvözzük? Természetesen már kitalálták. Zseniálisak!

2. lépés – Keresd a legegyszerűbb megoldást!

Biztos vagyok benne, hogy szinte minden háztartásban vannak olyan kinőtt, kinyúlt, agyonmosott pólók, ágyneműk, amelyeket gyerekeink kedvenc mesefigurái díszítenek, éppen ezért még nem lehetett kidobni. Hasznosíthatjuk ezeket is, készítsünk belőle játékfigurát, vagy párnát, esetleg kulcstartót (hogy minek nevezzük, és mire használjuk, azt a méret dönti el)!

 trendibaba 025_2.jpg

3. lépés – Valósítsd meg!

A pólót vasaljuk, simítsuk ki. Tűzzük egymáshoz a póló elejét és hátulját az ábra körvonalain belül. 1 -1,5 cm ráhagyással vágjuk körbe. Majd távolítsuk el a gombostűket. Színt színre fordítva ismét tűzzük egymáshoz a két oldalt, majd kézzel vagy géppel varrjuk össze, a talpánál hagyjuk nyitva. Fordítsuk ki, tömjük meg vatelinnel és varrjuk be a nyílást. (A címkét én azért varrtam bele, mert a póló szuvenír volt Philadelphiai Művészeti Múzeumból. Ha kulcstartót készítetek érdemes a póló címkéjét is belevarrni, így lesz hova fűzni a kulcskarikát.)

montázs1.JPG

4. lépés – Fejleszd tovább! Adj hozzá valamit magadból!

Fehér textilek, nem hordott ingek, pólók, ágynemű darabok, lepedővászon? Van otthon? - Biztos vagyok benne, hogy igen. Textilfestő filctollat ismeritek? - Papírírószer - és hobbiboltokban már mindenütt lehet kapni, a szivárvány minden színében. Sok ügyes gyerekkéz? Szabadidő az ovi, suli után és a hétvégén?  - Töltsétek együtt, hasznosan, jól szórakozva! (Még úgyis rossz az idő, nem játszhatnak a szabadban. Jobb mulatság, mint a TV!)

trendibaba 048.jpg

Vágjunk a vászonból kicsit nagyobb darabokat, mint amekkora párnát, játékot szeretnénk. Kérjük meg a gyerekeket, hogy rajzoljanak állatokat, királylányokat, fényes vértezetű lovagokat, munkagépeket, bármit, amit szeretnének, egyenesen a vászonra a textilfestő filctollal. Érdemes csomagolópapíron, újságpapíron dolgozni, mert átüthet és összemaszatolhatjuk az asztalt. Vasaljuk bele az ábrákat, majd gombostűvel tűzzük a hátlaphoz, vágjuk körbe 1 -1,5 cm – re az ábra körül. A továbbiakban járjunk el ugyanúgy, ahogy a pólóból készült figuráknál.

montázs2.JPG

Tipp: A párnácskák témáját inspirálhatja egy mese is. Készítsük el a szereplőket, díszletet ily módon. Tanuljuk meg, adjuk elő, játsszuk el a gyerekekkel családi eseményeken, vagy csak úgy saját szórakoztatásunkra!

 trendibaba 051.jpg

trendibaba 052.jpg

Ugye milyen egyszerű!

Szólj hozzá!

Címkék: játék oldalajánló gyerekeknek környezetbarát otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr963537875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása