HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Apróságok új élete

2011.08.17. 07:07 Artesan

Az elmúlt pár napban a Facebook oldalunkon már találkozhattatok Törőcsik Katalin iparművész, csomagolástervező munkáival. Hogyan készülnek ezek a kis csodák?

Törőcsik Katalin:

"Elsősorban olyan egyedi papírtárgyakat készítek, melyek részben vagy egészben válogatott papírhulladékok újrafelhasználásával, ragasztással, kasírozással jönnek létre. Lassan tíz éve kezdem abba a kísérletbe, melynek eredményeként a masszív kartonszerkezetet és a rétegekből építkező felületeket kialakítottam. A technikai és esztétikai megoldásokat folyamatosan fejlesztem, változtatom. Vannak geometrikus, egyszerű vonalvezetésű darabok és előfordulnak barokkos, retró, vagy éppen kifejezetten posztmodern hangulatúak is. A dobozok formája saját elképzeléseim szerint könyvkötő karton és triplex karton felhasználásával építem meg, klasszikus záródásokat használok, kívül és belül kasírozással készítek bevonatokat. A papír mellet felhasználok textilt, kisebb talált tárgyakat, gombokat és gyöngyöket, így leggyakrabban montázs-jellegű felületeket alakítok ki."

Saját készítésű dobozai, kis könyvei, naplói személyes tárgyak. Újrahasznosított anyagokból készülnek, melyek legjellemzőbb összetevője a papír, de felületükön rendezett rendezetlenségben gyöngyök és csillámpor közt helyet talál a rozsdás cipősarokvas vagy az elhasznált kávé filter. A hétköznapi élet hétköznapi tárgyai, melyek ebben a titkos, kicsi világban találkoznak, és saját életüket élik itt tovább. Néha, mintha egy gyerek zsebét fordítanánk ki, melyet kincseivel töltött meg, hogy mindig vele lehessenek, máskor, mintha egy női retikül tartalma gurult volna szét. Befogadói egy másik élet alkatrészeinek, gondolatok leltárának és egyszer talán új tulajdonosuk tárgyai közé keverednek, és így ismét részei lesznek a hétköznapoknak, a mindenkori életnek.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony termékeink camp cirrus anne claire petit környezetbarát otthon környezet barát otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr153159417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása