HTML

Artesan

Blogunk célja, hogy gyűjteménye legyen okos ötleteknek, hasznos és kevésbé hasznos:o) -de szellemes- tanácsoknak és megoldásoknak. Olyan témákat, területeket veszünk górcső alá, amelyek a mi érdeklődési körünk középpontjában vannak de reméljük, hogy segítséget nyújthat másoknak is. Egyszóval szóljon ez a blog életvitelről, stílusról, lakberendezésről és minden másról......

Linkblog

Ötletek gyermeknapra, szülinapi zsúrra II.

2011.05.18. 17:01 Artesan

Érdemes előre végiggondolni, hogy milyen programok legyenek gyereknapi és a szülinapi zsúrokon. A zsúr elejére tervezzük a kötött foglalkozásokat, majd iktassunk be evést és hagyjunk időt szabad játékra is.

Kötött programok keretében szervezhetünk vetélkedőket, hagyományos ügyességi és sorversenyeket, kézműves foglalkozásokra is gondolhatunk. A lényeg, hogy ezek a programok rövidek legyenek, azonnali sikerélményt biztosítsanak valamennyi gyermeknek. Vetélkedők, versenyek esetén gondoskodjunk apróbb díjakról (pl.: matricák, ceruzák, apróbb figurák, kitűzők stb.).

Minden esetben figyelembe kell vennünk a gyermekek életkori sajátosságait és ehhez mérten kell kitalálnunk a programokat. Érdemes a játékokba a szülőket is bevonni, akár közös szülő – gyerek vetélkedőket is szervezhetünk.

Ha barkácsolni szeretnénk, pontosan mérjük fel, hogy a kiválasztott tevékenységhez milyen és mennyi anyagra, eszközökre lesz szükség. A parti előtt mindenképpen készítsünk mintadarabot! Így előre meg tudjuk mutatni, hogy milyen is lesz a végeredmény, valamint mi is képet kapunk arról, hogy mit hogyan kell csinálni. Személy szerint azokat a foglalatosságokat kedvelem a legjobban, amikor mindenféle egyszerű technikával (rajzolás, festés, vágás, ragasztás) a gyerekek nem dísztárgyakat, hanem játékokat készíthetnek maguknak. Nagyon sok blogger és weboldal foglakozik ezzel a témával, közzétéve ötleteiket, a játékok, tevékenységek pontos leírásait. Használjuk őket bátran! Kattintsatok a képekre!

Szólj hozzá!

Címkék: gyermeknap környezetbarát otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artesan.blog.hu/api/trackback/id/tr962914262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása